Welke weg

Toen ik vorig jaar de finish van de Nijmeegse over strompelde had ik maar 1 gedachte: dit nooit weer, ik lijk wel gek. De volgende dag heb ik mijn schoenen in de container gegooid, ze waren helemaal af. 

Een hele week zat ik met de voeten omhoog. Ze waren dik van het vocht. Op internet las ik dat er meer waren die last hadden van het vocht in de benen. Het waren warme dagen; veel drinken en weinig plassen veroorzaakt vocht in de benen. Ik redeneerde het helemaal rond: geen probleem het hoort erbij. En langzaam begon ook het gevoel te komen dat het toch ook wel erg leuk was. Ondanks het strompelen over de finish. Het was ook erg leuk, ondanks de kermis, de idioterie langs de wegkant. Je komt door dorpen waar het compleet carnaval is. Hossen, disco en bierdrinken om 7 uur ’s morgens.

2014-01-25 09.01.18

En toch was het ook weer heel erg leuk. Het kriebelt, en de gedachte om het weer te doen blijft ook hangen. Het Nijmegen-virus of gewoon het wandelvirus?

Ik heb een bult achter op mijn achillespees. Of eigenlijk in het weefsel rond de pees, want met de pees is niks aan de hand. Ik ben bij de huisarts geweest, die uitlegde dat dit soort dingen in de voeten wat langzamer wegtrekken dan in de hogere delen van je lichaam. De fysiotherapeut legt uit dat ik een stuk watten om de plek heen kan doen, in de sok. Het trekt alleen niet echt weg.

Bij het laatste bezoek aan de fysiotherapeut vraagt hij me of ik wel weet dat ik vocht in de benen heb. Ik kijk hem verbaast aan. Na de vierdaagse had ik dat wel, maar nu nog steeds? Hij laat het me zien. Een indruk van de sok dat niet wegtrekt is niet normaal. Nog meer verbaast: ik heb dat al jaren.

En dan weer de twijfels. Kan ik wel meedoen met de Nijmeegse vierdaagse? Is het geen gekkenwerk. Het is toch ook heel leuk om ’s zaterdags een paar kilometer te lopen? Het hoeft toch niet vier dagen achter elkaar in een carnavaleske sfeer?

Ik ben nu in behandeling bij de fysiotherapeut om het lymfesysteem te activeren. Het vocht kan wel weg, zegt de fysio. Via massage het systeem weer een tik geven. En op advies van de fysio heb ik hoge kniekousen gekocht. Dat loopt erg lekker, en het is goed voor de benen.

Misschien toch weer meedoen? Volgende week maandag start de inschrijving. Zal ik dit jaar weer op vrijdag de finish over strompelen?

Dit bericht is geplaatst in Algemeen. Bookmark de permalink.