Onopgespoord

Ik weet inmiddels hoe zijn vrouw heet, zijn schoonmoeder. Ik weet hoe zijn kinderen heten, zijn broers, zussen, schoonzus en zwagers. Ik weet ongeveer waar hij gewoond heeft, en heb een hoop berichten van hem op forums en krantenarchieven gelezen. Alleen ik weet nog steeds niet wat zijn huidige (e-mail) adres is en of hij nog leeft.

Een paar jaar geleden vond ik op een aantal genealogische forums berichten over mijn schoonfamilie. Deze man was op zoek naar informatie. Een poos later verschenen berichten met namen, plaatsen en jaartallen, met het verzoek om bevestiging en meer informatie. Deze berichten hebben mij op weg geholpen met mijn eigen zoektocht naar de familiegeschiedenis. 

Berichten uit de periode 1998 tot 2003. Er stond een half mail adres bij, de rest was weggelaten. Een poos later vond ik een pagina op Facebook met een foto van een 80 jarige man. Ik heb een bericht gestuurd, maar kreeg geen bericht terug.

 

Vorige week ben ik weer gaan zoeken. Ik heb nog wat informatie die ik bevestigd wil hebben door hem. Ik denk dat hij weet hoe het zit. Tijdens de zoektocht heb ik een hoop andere personen en verhalen gevonden. Ik ben in contact gekomen met een verre betovergrootachternicht, heb een paar mooie zeer oude foto's opgescharreld, en heb een hoop informatie gevonden in krantenarchieven, websites, genealogische forums, en zelfs een maandblad voor emigranten.

Ik heb een mail adres gevonden, heb gemaild en kreeg meteen een afzender-retour bericht terug. Het mailadres bestaat niet meer.

Ik weet inmiddels hoe zijn vrouw heet, zijn schoonmoeder. Ik weet hoe zijn kinderen heten, zijn broers, zussen, schoonzus en zwagers. Ik weet ongeveer waar hij gewoond heeft, en heb een hoop berichten van hem op forums en krantenarchieven. Het is onvoorstelbaar wat je allemaal op het internet kunt vinden als je gericht met de juiste focus zoekt. Ik weet waar zijn schoonmoeder gewoond heeft, en waar en wanneer ze overleden is. 

Alleen ik weet nog steeds niet wat zijn huidige mail adres is en of hij nog leeft. Zo irritant. Ik denk dat ik mijn vragen zelf moet beantwoorden.

 

Dit bericht is geplaatst in Algemeen. Bookmark de permalink.